مشکلات سلامتی کودکان
- بهمن ۴, ۱۴۰۰
- بدون دیدگاه
- 609 مشاهده
بیماری های حاد کودکان
بیماری های حاد بیماری هایی هستند که به طور ناگهانی شروع می شوند و معمولاً کوتاه مدت هستند. انتشار ویروس ها از طریق مهد کودک، پیش دبستانی ها و مدارس برای کودکان معمول است. پرستاران از عوامل رشد در هر سن برای برنامه ریزی ارزیابی و استراتژی های مداخله ای برای پیشگیری از شیوع بیماری ها بین کودکان استفاده می کنند. مداخلات، آموزش ها و برنامه های متمرکز بر جامعه می توانند از بسیاری از بیماری های دوران کودکی جلوگیری کنند.
شستن دست ها یک استراتژی ساده و قابل اطمینان برای کاهش بروز بیماری های حاد در کودکان است. نوزادان و کودکان خردسال در معرض خطر ابتلا به بیماری های ویروسی و باکتریایی هستند که از طریق تماس گسترش می یابند زیرا سیستم ایمنی بدن آنها به طور کامل رشد نکرده است. تمرکز آموزش بهداشت جامعه بر پیش دبستانی ها، مراکز مهد کودک و سایر برنامه هایی که به خانواده نوزادان و کودکان خردسال مربوط است می تواند از بروز بیماری های حاد بکاهد.
برای کاهش وقوع بیماری های حاد می توان از چندین استراتژی استفاده کرد که به شرح زیر است:
- ضدعفونی کردن اشیاء مانند اسباب بازی هایی که هر روز توسط چندین کودک استفاده می شوند جهت پیشگیری از شیوع بیماری
- رعایت بهداشت بهداشت دست و تکنیک های دفع پوشک در مراقبت های روزانه برای جلوگیری از شیوع بیماری ها
- آموزش والدین، مدیران، مربیان و آموزگاران مهد کودک ها و مدارس در مورد زمان نگهداری کودکان در خانه برای جلوگیری از به خطر انداختن دیگران در معرض بیماری
آنفلوانزا
یک بیماری ویروسی شایع است که کودکان و نوجوانان را عمدتاً در زمستان تحت تأثیر قرار می دهد و یک بیماری تب دار حاد در بینی، گلو و ریه است که منجر به از دست دادن روزهای مدرسه شده و می تواند منجر به عوارضی از جمله ذات الریه و به ندرت مرگ شود. بهترین استراتژی پیشگیری از این بیماری واکسیناسیون برای همه کودکان ۶ ماه به بالا است. آموزش خانواده ها درمورد نیاز به واکسیناسیون و مدیریت علائم در خانه بسیار مهم است.
پرستاران می توانند تمرکز خود را بر اقدامات پیشگیرانه بگذارند و باعث افزایش میزان واکسیناسیون، بهداشت مناسب، شستن دست و شناسایی سریع فرد بیمار برای جلوگیری از شیوع بیماری شوند.
جهت مطالعه بیشتر پیرامون این موضوع، به مقالات مراجعه نمایید
- جنبه های مختلف رشد کودک
- نکات مربوط به جزوه کودکان
- آشنایی با پرستاری کودک سالم
- صفر تا صد جزوه کودکان
- پرستاری بیماریهای کودکان به چه صورت می باشد؟
- صفر تا صد پرستاری کودکان
سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDSSudden infant death syndrome, )
به معنی مرگ ناگهانی یک نوزاد زیر ۱ سال بوده که علت آن پس از بررسی دقیق پرونده از جمله انجام کالبد شکافی کامل، بررسی صحنه ی مرگ و بررسی تاریخچه ی بالینی غیرقابل توضیح است. مرگ ناگهانی غیر منتظره نوزاد (SUIDSudden unexpected infant death, ) اصطلاحی است که هر مرگ غیر منتظره ای که در نوزادی اتفاق می افتد را توصیف می کند و شامل موارد مشخص (به عنوان مثال خفگی، عفونت و ضربه) و موارد غیر مشخص (SIDS) است. بالاترین میزان مرگ و میرهای SIDS بین ۲ تا ۳ ماهگی رخ می دهد اگرچه ممکن است تا ۱ سالگی نیز رخ دهند. عوامل خطر مستقل خاصی برای SIDS وجود دارد که عبارتند از:
- حالت خوابیدن
- خوابیدن روی یک سطح نرم
- سیگار کشیدن مادران در دوران بارداری
- گرم شدن بیش از حد
- مراقبت های قبل از تولد با تأخیر در دوران بارداری یا عدم انجام آن
- سن کم مادر
- تولد زودرس و یا وزن کم هنگام تولد
- پسر بودن
- عدم واکسیناسیون
پرستاران باید اقدامات پیشگیری از حرکات نوزاد را به شرح زیر آموزش دهند:
- وضعیت خوابیده به پشت فقط برای نوزادان
- در دوران بارداری یا در خانه بعد از تولد سیگار کشیده نشود.
- از سطح خواب محکم (بدون ملافه نرم، بالش پر شده از پر پرندگان، عدم خوابیدن روی صندلی یا مبل، عدم خوابیدن در کنار بزرگسالان) استفاده شود.
- استفاده از پستانک در هنگام خواب جهت کاهش خطر
- از گرم شدن بیش از حد خودداری شود، دمای اتاق باید بین ۶۸ تا ۷۲ درجه ی فارنهایت (۲۴-۲۰ درجه ی سانتیگراد) باشد.
برای مشاهده متن کامل به نرم افزار آموزش جامع پرستاری مرهم مراجعه نمایید.